Spruiten op Indonesische wijze
Basis
1 kg Spruiten
1 Rode paprika
200 g Taugé
1 Ui
5 Knoflook teentjes
Kruiden
1 theelepel Koenjit
1 theelepel Djinten
1 theelepel Loas
1 theelepel Ketoembar
2 theelepel Gemberpoeder
2 theelepel Citroensap
1 eetlepel Bruine basterdsuiker
4 eetlepel Ketjap Manis
3 theelepel Sambal Oelek
1 eetlepel Seroendeng
1
Kook de spruiten een paar minuten voor
Snijd de paprika en de ui in kleine stukjes
Ui en knoflook kort fruiten
Voeg de kruiden erbij en fruit dit kort mee
Voeg de spruiten en paprika toe en roerbak dit.
Voeg het citroensap, basterdsuiker de sambal en de ketjap manis toe.
Bak op het laatst nog heel even de taugé mee
Ingrediënten
Basis
1 kg Spruiten
1 Rode paprika
200 g Taugé
1 Ui
5 Knoflook teentjes
Kruiden
1 theelepel Koenjit
1 theelepel Djinten
1 theelepel Loas
1 theelepel Ketoembar
2 theelepel Gemberpoeder
2 theelepel Citroensap
1 eetlepel Bruine basterdsuiker
4 eetlepel Ketjap Manis
3 theelepel Sambal Oelek
1 eetlepel Seroendeng
Aanwijzingen
1
Kook de spruiten een paar minuten voor
Snijd de paprika en de ui in kleine stukjes
Ui en knoflook kort fruiten
Voeg de kruiden erbij en fruit dit kort mee
Voeg de spruiten en paprika toe en roerbak dit.
Voeg het citroensap, basterdsuiker de sambal en de ketjap manis toe.
Bak op het laatst nog heel even de taugé mee